hoeve rn

anzegem 2023

Haaks op een bestaande hoeve positioneerde JUMA een nieuw volume ter uitbreiding.
Door deze ingreep gaat het nieuwe deel een buffer vormen tussen de oprit en de tuin. Die barrière zorgt voor de nodige privacy wanneer bezoekers oprijden door de verschillende zones van elkaar af te bakenen.

De nieuwe ‘aanbouw’ neemt de typische vormentaal van de hoeve over, om zo tot een samenhangend geheel te komen. De twee hebben elk een eenvoudig rechthoekig grondplan met daarop een bescheiden zadeldak.

Qua materialisatie verschillen beiden dan weer sterk van elkaar zodat het architecturaal heel afleesbaar blijft wat authentiek is, en wat nieuw.

Het nieuwe zwarte volume heeft een houten gevel-én dakbekleding dat ritme krijgt door te kiezen voor een specifieke profilering waarbij om de drie planchetten en extra balkje wordt toegevoegd.

In de uitbreiding wordt het leefgedeelte ondergebracht zodat die ruimtes kunnen profiteren van licht en zicht dankzij de grote raampartijen.
In de hoeve bevinden zich dan weer de slaapvertrekken met bijhorende functies.

Op die manier kunnen de bewoners genieten van zowel de authentieke charme van de hoeve, als van de hedendaagse architectuur met zijn sobere belijning en uitgepuurde detaillering, die tot in het interieur wordt doorgetrokken.
Het beste van 2 werelden.