villa lo

aalter 2023

De opdrachtgevers van dit project wensten geen strakke blokken qua architectuur en stelden JUMA de uitdrukkelijke vraag om een charmant ontwerp uit te denken voor hun nieuwe woning.
Hieruit vloeide de keuze voort om te opteren voor een klassiek zadeldak wat de vormgeving betreft. Alsook voor het gebruik van traditionele materialen zoals massieve eiken balken en bourgondische tegelpannen.

De positie van de verschillende volumes en hun onderlinge aaneenschakeling zijn dan weer heel puur en minimalistisch opgevat waardoor een hedendaagse interpretatie van een klassiek gegeven wordt beoogd. Ook de systemische aanpak van de gevels draagt daartoe bij.  

JUMA ontwierp als het ware een huisje voor een huis en verbond die twee met elkaar. 
Het volume dat de connectie realiseert doet dienst als inkomhal met een ruime vestiaire. Van daaruit kan je kiezen om ofwel de woning zelf te betreden, die eerder een privaat karakter heeft, ofwel het bijgebouw met feestzaal en gastenverblijf dat vooraan gepositioneerd staat.

De kopse gevels worden afgewerkt met een houten gevelbekleding terwijl de voor-en achtergevels in een licht metselwerk zijn voorzien.

Vanaf het overdekt terras met een buitenhaard is er een prachtig uitzicht op de oude eiken in de tuin. De zitput wat verderop is dan ook zo bedacht dat die geen belemmering vormt voor het zicht vanuit de woning. Op die manier kan er voluit genoten worden van het weelderige groen. 

Door de geschrankte inplanting van de volumes ontstaan er interessante buitenruimtes en knusse plekjes om te vertoeven die variëren naargelang de nood aan geborgenheid, beschutting of zon. Deze woning werd zo ontworpen dat je het hele jaar door kan genieten van verschillende scenario’s.

De polyvalente ruimte met een volledig op maat gemaakte bar kreeg twee grote guillotine-ramen zodat de bediening naar het langgerekte zwembad toe gemakkelijk kan gebeuren.
JUMA architects wil zo de ideale setting creëren voor legendarische pool parties!